PERSBERICHT: Gezond en Belgisch ontbijten met de bioporridge van turtle

PERSBERICHT: Gezond en Belgisch ontbijten met de bioporridge van turtle

Woensdag 15 februari 2017 — Twijfel je elke ochtend tussen een boterham met choco en een boterham met confituur? Turtle lost je probleem op een gezonde manier op, met porridge in diverse smaken. De porridge van turtle is niet alleen supergezond, maar ook biologisch, geschikt voor veganisten en verkrijgbaar met of zonder gluten. Perfect dus voor de Coeliac Awareness Week (9 t/m 15 mei). En het is nog Belgisch ook! 

Porridge … Wat is dat precies? 
Porridge is een typisch ontbijt uit de Angelsaksische wereld. Havermoutpap, zeg maar. Het recept bestaat vooral uit havervlokken, bekend om hun positieve invloed op het cholesterolgehalte. Je kunt porridge koken of gewoon mengen met wat melk of yoghurt. En afwerken met jouw favorieten: honing, noten, vers fruit ...

In de Angelsaksische en Slavische landen is porridge bijzonder populair als ontbijt. Een dagelijkse portie zou onder meer het risico op cardiovasculaire ziekten verminderen, zo bleek uit een onderzoek dat Harvard in 2015 publiceerde. En de kers op de taart? Dankzij de vezels in de haver is dat hongertje halverwege de ochtend verleden tijd.

De porridge van turtle
Waarom kiezen voor porridge van turtle? Onze gezonde porridge zit boordevol smaak. Bovendien is de havermoutpap gebruiksklaar, snel en praktisch. Je hebt keuze uit 6 varianten, waarvan 3 glutenvrije (Classic, Seedy, Fibre, Classic Gluten Free, Superfood Gluten Free en Choco Banana Gluten Free). Alle ingrediënten zijn afkomstig uit de biologische landbouw en zijn gecertificeerd zonder pesticiden of herbiciden. Een portie porridge van turtle bezorgt je een enorme dosis vitamine B1, magnesium en fosfor … Allemaal elementen die je lichaam nodig heeft om zich goed te voelen. Ideaal voor sporters. En omdat porridge volledig plantaardig is, is het ook perfect geschikt voor vegetariërs.

Gluten
De Coeliac Awareness Week loopt dit jaar van 9 t/m 15 mei. De week staat volledig in het teken van ziekten die verband houden met een glutenintolerantie. Ook het groeiende assortiment glutenvrije alternatieven wordt dan extra in de kijker gezet. Steeds meer mensen lijden namelijk aan een bepaalde vorm van glutenintolerantie. Gelukkig kunnen ze nu genieten van de porridge van turtle! Haver bevat van nature geen gluten*, maar is wel rijk aan vezels. Je hebt vandaag keuze uit drie soorten glutenvrije porridge van turtle. Drie redenen dus om overstag te gaan en turtle uit te proberen!

turtle
turtle is een jonge Brusselse start-up die opgericht werd in 2014 en zijn producten begon te verkopen vanaf 2015. Het team van turtle wil het stoffige en onaantrekkelijke imago van havermoutpap in België opkrikken met een aanbod heerlijke en trendy smaken. turtle heeft zijn assortiment intussen al stevig uitgebreid. Concreet? Meer smaken én glutenvrije varianten. Spread the word!

Een nieuwe gezonde en trendy manier om de dag goed in te zetten!

Meer info vind je op www.turtlecereals.com, Facebook en Instagram.

* Haver bevat van nature geen gluten (soort eiwit). Maar het risico op kruisbesmetting door andere granen in de loop van de productieketen is wel reëel. Met de vermelding 'glutenvrij' garandeert turtle dat de haver in zijn producten afkomstig is uit een geïsoleerde productieketen.

Aanbevolen verkoopprijs

  • Classic: € 3,99
  • Seedy: € 4,79
  • Fibre: € 4,79
  • Classic GF: € 4,39
  • Superfood GF: € 4,99
  • Choco-Banana GF: € 4,99

Verkooppunten
https://www.nl.turtlecereals.com/verkooppunten

Contact
Laurence Meeùs
turtle Cereals
laurence@turtlecereals.com

Deborah Apelmaen
PeppeRmint
dapelmaen@peppermint.be
02 210 02 73
0496 13 51 65

Classic GLUTEN FREE
Choco-Banana GLUTEN FREE
Superfood GLUTEN FREE
Classic
Seedy
Fiber